Kısa bir süre önce hizmete alınan anjiyografi ünitesinde ilk anjiyo başarıyla yapıldı. Ölüm oranı oldukça yüksek olan kalp krizi vakalarında başka illere gitmek zorunda kalan Siverekli hastalar artık kendi ilçelerinde muayane olabilecek.Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Hüseyin ELİK ise ilk hastalarını almaya başladıklarını kaydetti.
"KALP KRİZİ VAKALARINDA ERKEN MÜDAHALE OLARAK HASTALAR BAŞKA İLLERE SEVK EDİLMEYECEK"
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz'da Siverek Devlet Hastanesi'ne getirilen anjiyografi ünitesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kademedeki kişilere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Siverek Devlet Hastanesi'nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesinde ilk hastamız başarılı bir şekilde Anjiyosunu oldu. Ölüm oranı oldukça yüksek olan kalp krizi vakalarında erken müdahale ile can kaybını en aza indirmek adına anjiyografi ünitesinin kazandırılmasından mutluluk duyduk. Kalp krizi ciddi bir sağlık sorunu, Erken, doğru müdahale ile kurtarabileceğimiz birçok hastalarımız olacaktır. Koroner Anjiyografi ünitesinin kurulması ile birlikte hastanemizden il dışına yapılan sevkler de büyük bir oranda azalmış olacaktır. Siverek ilçemize böylesi önemli bir tıbbi cihaz kazandırıldığı için Başta Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın her kademesine teşekkür ederim ”dedi.
"HASTALARIMIZA HİZMET VERMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"
Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Hüseyin ELİK ise hastalara böyle hizmetleri verme mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, " 29 yaşında Mehmet Emin Demirbüken isimli hastamız göğüs ağrısı şikâyetiyle Acil servisimize başvurdu. Doktorlarımız ilk değerlendirmenin ardından kalp krizinden şüphelendiler. Kardiyoloji uzmanı tarafından anjiyo kararı alınan hastamız anjiyografi ünitesine alındı. Mehmet Emin ilk hastamız oldu. Bu vesileyle anjiyografi ünitemizde ilk işlemi yapmış bulunmaktayız. Sorunsuz bir şekilde işlerimizi tamamladık. Hastamızı gözetim altında tutmaktayız. Anjiyografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde Acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse Anjiyoya alınacaktır. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli, çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"
Başka illere gitmek zorunda kalmayan Kalp ameliyatı hastası Mehmet Emin Demirbüken ise durumunu şöyle anlattı "Şanlıurfa'ya gitmeyi düşündüm ama ilçemizde ki anjiyo ünitesi açılmış. Doktorlar burada yapabiliriz dediler. Gayet başarılı geçti. Şu an gayet iyiyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
"BURADA İLK ANJİYOYU ALMAKTAN GURUR DUYDUK"
İlk anjiyografi işlemini başarılı ile tamamlayan Uzm. Dr. Abdullah Cirit "Siverek’e en yakın anjiyo ünitesi Diyarbakır hem de Şanlıurfa da buralar ilçeye 100 km uzaklıkta Siverek’te Anjiyo kurulması anında müdahale etme şansını getirecektir. Dolayısıyla hem yaşam oranlarını arttıracaktır hem de kalp yetmezliği oranlarını azaltacaktır. Burada ilk anjiyoyu almaktan gurur duyduk Siverekli vatandaşlarımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: