Şanlıurfa’da Omuz Hastalıkları Ele Alındı
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde “Omuz Artroskopisinde Güncel Yaklaşımlar” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda farklı illerden gelen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları bilgilendirilip, tedaviler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Yayınlanma :
17.05.2022 16:32
Güncelleme :
17.05.2022 16:32


Toplantıya Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Altay’ın ardından program Prof. Dr. Selçuk Bölükbaşı, Prof. Dr. Ulunay Kanatlı, Doç. Dr. Baybars Ataoğlu, Doç. Dr. Baran Sarıkaya ve Doç. Dr. Mustafa Özer’in konuşma ve sunumlarıyla devam etti.
Toplantıya Şanlıurfa dışında Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinden 80 Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ve asistanının yanı sıra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları ve fizyoterapistler de yoğun ilgi gösterdi.
Toplantıya katılan eğitimciler, bireysel ve takım sporu etkinliklerinin günümüzde artış göstermesi ve yaşlı nüfusun artması nedeniyle daha sık görülmeye başlanan omuz hastalıklarının kapalı yöntemle tedavisi hakkında katılımcıları bilgilendirdiler ve deneyimlerini aktardı.
Konuşmalarda Harran Üniversitesi hastanesinin Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde de bulunan son teknolojik cihazlarla kamera yardımı ile yapılan kapalı omuz cerrahisinin önemi ve gelecekteki gerekliliği konusuna vurgu yapıldı.
Prof. Dr. Mehmet Akif Altay tüm yeniliklerle Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki hastalara bu konuda gerekli hizmeti sunmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: