Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından 31.12.2020 başvurusu yapılan, Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığı, tescil belgesini aldı. Yöresel ürünleriyle önde gelen illerden olan Şanlıurfada, Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığının da tescil belgesi almasıyla tescilli ürün sayısı 42ye yükseldi.Şanlıurfa Tanıtım Günlerinde gazetemize konuşan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığının tescillendiği müjdesini verdi.Peltek, Şanlıurfa fıstığının nihayetinde bütün ekiple ve siyasilerimizle birlikte bugün fıstığımızın tescilini aldık. Artık Antep Fıstığı değil, Şanlıurfa fıstığı olarak patentimizi aldık. Tescil belgemizi de aldık. ifadelerini kullandı.
ARTIK ANTEP FISTIĞI DEĞİL, ŞANLIURFA FISTIĞI
Şanlıurfa fıstığının tescilinin olmaması gerçekten kanayan bir yaraydı. diyen Peltek, Yıllardır gerek Şanlıurfada gerek Türkiyede bizim öz varlığımız üretimimiz olan Şanlıurfa fıstığının nihayetinde bütün ekiple ve siyasilerimizle birlikte bugün fıstığımızın tescilini aldık. Artık Antep Fıstığı değil, Şanlıurfa fıstığı olarak patentimizi aldık. Tescil belgemizi de aldık. Şanlıurfada bunun lansmanı ile ilgili bütün değerlerimizle birlikte bir festival halinde bunun tanıtımını sizlerle birlikte yapacağız.
ŞANLIURFA MARKASIYLA İHRAÇ YAPACAĞIZ
Ümit ediyoruz ki Urfa fıstığının patentini aldıktan sonra ekonomik olarak değerleri Urfaya had safhada olacaktır. Artık biz kendi ürünümüzü ihraç ederken Şanlıurfa markasıyla yapacağız. Artık talepler çevre illerden değil Şanlıurfadan olacak. Bundan sonraki süreçlerde entegre tesisler yaparak gerek yatırımcılarımızla gerek organize sanayimizle birlikte Büyükşehir Belediyemiz, siyasilerimizin tamamıyla birlikte artık bu projeyi işleme tesislerimizi Şanlıurfada yapmaya başlayacağız.
MİLYONLARCA AĞAÇ DİKİMİ YAPILDI
Fıstık ekimiyle en fazla yapan Şanlıurfa, son zamanlarda milyonlarca ağaç dikimi yapıldı. Geleceğe ışık tutacak olan ekonomik değerleri kazandıracak olan değerlerimizi görmüş olacağız. Fıstık patenti bizde modern teknik ve sulama ile bakımlarını yapacağız. Fıstık seçimi yapacağız ne bulduysak ekmeyeceğiz. Daha sonra fıstıkla ilgili bilimsel bir çalıştay yapacağız. Hangi ürün dış piyasada değer kazanacak onunla ilgili çalışma yapacağız. Keten köyneği ile ilgili aşı ve çalışmalarımızı bu şekilde yapmamız lazım.
TESCİL SAYISI FISTIKLA 42YE YÜKSELDİ
Türkiye'nin kadim kentlerinden biri olan, sahip olduğu değerlerle de geniş bir kültür potansiyelini bünyesinde barındıran Şanlıurfanın, önemli bir değeri daha tescil aldı. Çiğköfte, sadeyağ, külünce, tırnaklı ekmek, ciğer kebabı ve daha birçok lezzetinin coğrafi işarete sahip olduğu Şanlıurfada Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığının tesciliyle birlikte coğrafi işaretli ürün sayısı da 42ye yükseldi. Bu ürünlerin 28i ŞUTSOnun başvurusuyla tescil belgesi aldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: